MELTEM DUMAN

Kış aylarının yaklaşmasıyla araçlarına kışlık lastik taktırmak isteyen sürücüler lastikçilerin yolunu tuttu. Kış mevsimine girildiği günlerde hava sıcaklığının düşmeye başlamasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan oto lastik işletmecisi, “Vatandaşlar kış lastiğinin kar yağınca takılan bir lastik sanıyorlar. Ancak hem kurallara uymak hem de trafikte oluşabilecek olumsuzların önüne geçmek adına zorunlu şekilde kar yağışı gelmeden bu lastiği acil takmaları konforlu yolculuk yapmaları için önemli bir husustur. Buradan yetkililere kışlık lastik takmayan şoförleri tespit ederek bu konuda uyarmalarını rica ediyorum ve aynı şekilde vatandaşlarımızın kar yağmadan kışlık lastik bakımlarını yapmalarını olası kazaların önüne geçmelerini temenni ediyorum. Son aylarda yapılan zamlar işlerimizi olumsuz etkiledi. Kısmı şekilde zam yapmak zorunda kaldık. Fakat aldığımız ürünlerin bize geliş fiyatları son bir ayda çok fazla arttı” ifadelerini kullandı.

Son olarak oto lastik işletmecisi, kış memleketi olan Sivas’ta don olaylarının çok olduğunu ve olası kar yağışında lastiğin önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini noktaladı.