SEYİT ÖMER YILDIZ

Astım, Bronşit, Nefes darlığı gibi rahatsızlığı bulunanlar son yıllarda çareyi bir çok faydası bulunan kaya tuzu lambasında arıyor.

Sivas’ta organik ve helal gıda sertifikalı ürünlerin satışını yapan Nurhanım Demir isimli işletmeci son yıllarda kaya tuzu lambasına ilginin oldukça arttığını söyledi.

Demir; “ Kaya tuzunu diğer tuzlardan ayıran en büyük ve en önemli özelliklerinden biri içi oyulup bir lamba yardımıyla ısıtıldıktan sonra ortaya çıkan negetif iyonlar sayesinde bulunduğu ortamda ki bakteri, tüy, toz bunları yere düşürerek daha rahat nefes almamızı sağlar”dedi.

ALERJİ VE ASTIM ATAKLARINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Nurhanım Demir ayrıca kaya tuzu lambasını en çok solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişilerin aldığını söyleyerek, Isınan kaya tuzu lambasının havayı iyonize etme özelliği ile astım, bronşit, nefes darlığı gibi rahatsızlıklardan muzdarip olan kişilerin sıkça tercih ettiğini iddia ederek sinüziti olan kişilerin de faydalandığını sözlerine ekledi.

İnsanların tuz mağaralarına da genel olarak gitme sebeplerinin arasında bu tür hastalıklar olduğuna dikkat çeken Nurhanım Demir; “ Bu tür tuz mağaralarına kadar gitme imkanı olmayan insanlar içinde kaya tuzu lambası büyük alternatif” dedi.

Fiyatlar hakkında da bilgiler veren Nurhanım Demir kaya tuzu lambalarını 40 lira ile 95 lira arasında değişen fiyatlarla sattıklarının altını çizdi.