Sümeyra DENİZ

2017-2018 Eğitim öğretim yılı itibari ile Sivas’a 13 bin öğrencini daha geldiğini ifade eden KYK Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, yurt kapasitelerini artırma konusunda çalışmaların devam ettiğini aktardı. Tunç, “ Öğrenci sayısı giderek artıyor yurt kapasitesini artırma noktasında çalışmalar yürüyor. Şu anda yeni açılacak bir yurdumuz var. 9 ilçede şu an bizim yurdumuz var ayrıca merkezde 6 yurdumuz şu an faal. Biri de inşaatı hızla devam ediyor. Yaklaşık 2 ay içerisinde o da hizmete girecek. 3 bin kapasiteli yaklaşık. Şehirde faaliyet gösteren bir kız yurdumuzu buraya taşıyarak burada erkek öğrencilerimize bin 546 kişilik kontenjan çıkaracağız. Yaklaşık bin 400 kişilik de kızlar için bir kontenjan olacak dolayısıyla 3 bin kişilik kontenjanı da kız ve erkek öğrencilerimize eşit bir şekilde paylaştırmış olacağız” dedi.

İhalesi yapılan 10 bin kişilik yurt hakkında da konuşan Tunç, “Sayın Valimizin riyasetinde yürüyen 10 bin kişilik bir yurt çalışmamız daha var. Şehrimiz malum iklim açısından bu anlamda barınma çok masraflı olmakta. Dolayısıyla öğrenciler için cazip gelecek şeylerin başında barınma sorununun ortadan kaldırılması. Bu ciddi manada tercih sebebi haline geliyor. Bu sebeple bu çalışma Sayın Valimizin başkanlığında İl Özel İdaresi marifetiyle yürütülüyor. İhalesi yapıldı. İnşallah ilerleyen süre içerisinde de temelleri atılacak. Kısa bir süre içerisinde de tamamlanması hedeflenmekte. O da olduğu zaman ciddi anlamda yükseköğrenim için gelen arkadaşlarımızın rahatlaması söz konusu olacak” dedi.

Yapılması planlanan ikinci üniversitenin de ciddi anlamda bir öğrenci talebi yaratacağını belirten Tunç, “Bir de ikinci üniversite gündemde. Bakanlar Kurulu’ndan onaylandı meclise sevk edildi. İnşallah mecliste de görüşülüp kanunlaşırsa Sivas Teknik Üniversitesi adı ile ikinci bir üniversitenin kurulması gündemde. Bu şekilde biliyoruz. İnşallah o da olduğu zaman şehrimize ciddi anlamda öğrenci talebi yine olacak. Dolayısıyla bu arz talep dengesi bu şekilde devam edece” şeklinde konuştu.