MEHMET TIRPAN

37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren Bayram süresince eczanelerde yaşanan yoğunluğun sebebinin sistemden kaynaklı olduğunu, oluşan kuyrukların nöbetçi eczanelerin sayısından kaynaklanmadığını söyledi.

Bayram öncesi planlama yaparak nöbetçi eczane sayılarını artırdıklarını belirten Başkan Eren, “Bayram öncesinde nöbetçi eczane sayılarımızı artırdık. İlaç dağıtım kanallarının mesai saatlerini uzattırdık. Nöbetçi eczanelerimizde oluşabilecek yoğunluğa karşı gerekli tedbirleri aldık. Ancak medula eczane otomasyon sistemi düzenli çalışmadı. Sistem sürekli gelip gelip gitti. Sistem olmadığı için eczanelere gelen vatandaşlara ilaçlarını veremedik” dedi.

Eczanelerde maske, mesafe ve hijyen konularına riayet edildiği için vatandaşların eczaneye teker teker alındığını vurgulayan Başkan Eren, “Bayram süresince eczaneler önünde oluşan kuyruk sistem ve salgın tedbirlerinden kaynaklandı. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Eczanelerimiz vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek adına ciddi gayretler gösterdi. Normal bir bayram nöbeti ile şu anki normal nöbetlerde eczanelerimizin hizmet sayıları neredeyse aynı. Bizler halk sağlığı ve haklımızın kesintisiz ilaca ulaşması adına 7/24 görevimizin başındayız” ifadelerine yer verdi.