MELTEM DUMAN

Suudi Arabistan umre ziyaretçilerini 13 ülkeye kapattı. Son 2 yıldır kapalı olan umre ve hac ziyaretleri bu yılda açılmayacak. Yasak konulan 13 ülke arasında Türkiye’de yer aldı. Bazı ülkelere yasak konulmazsak Türkiye’ye yasak konulması Sivaslıların tepkisine neden oldu.

Müslümanlar için büyük önem arz eden hac ve umre ziyaretlerinin bu yılda gerçekleştirilememesi hayal kırıklığı yaşattı. Yasaklı ülkeler arasına Türkiye’yi de dahil eden Suudi Arabistan yönetimi, bu kararından bir an evvel vazgeçmesi bekleniyor.

İlimizde hac ve umre organizasyon işi yapan Ömer Ali Gültekin, “Umre ziyaretlerinin başlamasına tam sevinecekken, Türkiye’ye yasak getirilmesi bizleri tekrar sıkıntıya sokmuştur” dedi.

Suudi Arabistan’ın 9 Ağustostan itibaren dünyanın çeşitli ülkelerine umre organizasyonlarına müsaade etmeye başlayacağını hatırlatan Gültekin, “Suudi Arabistan bazı ülkelere yasak getirirken bazı ülkelere herhangi bir kısıtlama getirmedi. Yasak getirilen 13 ülkeden biri de Türkiye. Hal böyle olunca Türkiye’den Arabistan’a direk uçuşlar kalktı. Hac ve umre ziyaretlerinin ne zaman açılacağı da belli değil. Biz dua ediyoruz ki Kabe kapıları bir an önce açılsın. Bizlerde bir an evvel aşkımız ile şevkimiz ile yolumuza çıkalım. Tez zamanda kavuşmak için dua ediyoruz. Turizm ülkenin bacasız fabrikasıdır. Yasakların kalmasıyla birlikte acenteler bir nebze olsun nefes aldı. Ama bizler özellikle inanç turizm acenteleri gerçekten zor durumdalar. Devletten hiç bir destek almadık. Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Gerçekten geçen sene 3. aydan bu yana yani tam 17 aydır  iş yapamıyoruz. Özellikle paydaşlarımızın tamamının büyük ekonomik sıkıntıları var. İnşallah rabbim bu şer gördüğümüz şeyleri hayıra çevirir” ifadelerini kullandı.