MEHMET TIRPAN

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü personeli ile doğaya yem bıraktı. AFAD gönüllülerininde katıldığı programda yaban hayatı için hazırlanan yiyecekler farklı farklı alanlara bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci Havaların soğuması ve kar yağışının ardından yaban hayattaki hayvanların yem bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Yaban hayattaki hayvanların kış şartlarından daha az etkilenmeleri için doğaya yem bıraktıklarını aktaran Ekinci, “Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir faaliyet gerçekleştirdik. Afet gönüllülerimiz ile çeşitli temalarda sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu kez, havaların soğuk olması dolayısıyla yaban hayvanlarını düşündük. Bulduğumuz bölge özellikle, keklik türünün çok olduğu bir alan. Bu alana buğday, mısır ve sakatat bırakarak farklı yaban hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamaya çalıştık. Bu nedenle bize destek veren Doğa Koruma ve Milli parklar İl Müdürlüğümüze, AFAD Gönüllülerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.