MELTEM DUMAN

Kara kışın yoğunlaşmasıyla birlikte vatandaşlar evlere tıkıldı.  Hal böyle olunca da sosyal aktivenin olmamasından kaynaklı kuruyemiş, çerez, meşrubat gibi çayın yanında tüketilen gıdalara ilgi arttı.

Kuruyemiş işletmecisi Hikmet Onar, her mevsim satışlarının hareketli olduğunu, ancak kış ayında çayın yanında alternatif atıştırmak olarak sıkça satın alındığını söyledi.

50 yıldır kentte Kuruyemişçilik yapan  Hikmet Onar, vatandaşların her zaman ilgisinin taze kaldığını ancak kış ayıyla birlikte satışların tavan yaptığını belirterek “ Kışın sert olması vatandaşları eve tıktı. Sivas’ın zaten jeopoyitik konumu belli. Sosyal aktivite alanı yok. Eşe dosta sürekli şeker, lokum kuruyemiy ikram etme adetlerimiz Anadolu’da yaygın. Kış ayı en işlek olduğumuz zamanlar diyebiliriz. Satışlarımız çok şükür baya hareketli. Bundan dolayı mutluyuz.” Dedi.

Evlerde daha çok vakit geçirilmesi, kuru yemiş tüketiminde artışa neden olduğuna değinen Onar, “Geçen yılki satış oranlarına göre bu yıl özellikle yer fıstığı, ay çekirdeği ve fındık satışlarında artış yaşadık. Birçok sektörü olumsuz etkileyen kış, kuru yemiş sektöründe ise tam tersi etki yarattı. Yani  satışlarımız geçen yıla göre önemli oranda arttı. Özellikle kış ayından dolayı eve kapanan vaatndaş çareyi kuru yemişte arıyor. Virüs riski ile kapalı mekanlara gitmeye cesaret edemeyen vatandaş, soğuk hava da dışarı çıkmak yerine tv izleyip bişeyler yemeyi tercih ediyor. Buda işlerimizi olumlu etkiledi” ifadelerini kullandı.