MELTEM  DUMAN

Yılbaşı eğlencelerinin vazgeçilmezi kuruyemiş, sofralarda yerini almaya hazırlanıyor. Yılbaşının yaklaşması nedeniyle yüzleri gülen kuruyemişçiler en çok karışık kuruyemiş sattıklarını söylediler.

50 yıldır kent merkezinde kuruyemişçilik yapan Hikmet Onar, vatandaşların kuruyemişe her zaman ilgisinin yoğun olduğunu ancak yılbaşının yaklaşması ile birlikte talebin arttığını söyledi.

Her gün artan zamlara karşı esnaf olarak fazla fiyatlarda artış yapmadıklarını belirten Hikmet Onar, “Kış ayında olmamız da işlerimizi olumlu etkiledi. Kuruyemiş her sezon talep edilen gıdadır. Eşe dosta, lokum, şekerleme, kuruyemiş ikram etme kültürümüz olduğu için sıkça tüketiliyor. Yeni yıla günler kala da talep arttı. Geçen haftaya bakınca satışlarımız yüzde 80-90 arttı. Satışlarımızdaki yoğunluğun bir kaç gün devam edeceğini düşünüyorum“ dedi.

Ürünler arasında en çok satılanlar kuruyemişler hakkında da bilgiler veren Onar, “ Genellikle vatandaşlar bütçelerine göre hareket ediyor ama karışık kuruyemişe ilgi bir hayli fazla. Dar gelirli olan vatandaşlar daha çok tuzlu veya tuzsuz fıstık tercih ediyor. Geliri biraz daha iyi olan vatandaşlar ise Antep fıstığı, badem, fındık ve kaju gibi kuruyemiş çeşitlerini tercih ediyor” ifadelerini kullandı.