MELTEM DUMAN

Birçok sektörü olumsuz etkileyen salgın kuruyemiş sektörünü olumlu etkidi. Covit-19 salgını ile evde zaman geçiren vatandaşlar kuruyemiş tüketimi artırdı. .En çok tüketilen gıdaların başında yer alan kuruyemiş çeşitleri evlerden neredeyse hiç eksik olmadı.

Geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla talebin olduğunu belirten Aydın Eskici, Salgın sürecinin kuruyemiş sektörüne olumlu etki yaptığına değindi.

Vatandaşların bu süreçte evde kuruyemiş yeme alışkanlığı kazandığının altını çizen Eskici, işlerindeki hareketlilikten dolayı memnun olduklarını aktardı.

1969’dan beri kuruyemiş sektöründe yer aldığına vurgu yapan Aydın Eskici, her bütçeye uygun kuruyemiş olduğunu ve Sivas halkının çayın yanında olmazsa olmazı olan kuruyemişin lüksten ziyade bir gelenek olduğunu söyledi.

Baba mesleğini sürdüren Eskici, “ Pandemi neredeyse tüm sektörü olumsuz etkiledi. İnsanlar eve tıkıldı. İnsanların canları sıkıldığı için kuruyemişe olan ilgi arttı. İşlerimiz şükür iyi durumda. Devletten destek almadık. Çünkü bu süreç işlerimizi olumsuz etkilemedi. Gerek aşure malzemesi satın alan kitle, gerekse düğün sezonu olması bizim işleri baya bir hareketlendirdi. Yerli ve yabancı turistlerinde ilgisi bir hayli iyi. Kış aylarına doğru işlerimizde azalma yaşanıyor. İnsanların yüksek faturalar nedeniyle alım gücü düşüyor. Kış aylarını da sakin bir şekilde geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak Eskici, Sattıkları ürünlerin hijyenik ortamda muhafaza edildiğini, işyerlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına ciddi derecede önem verdiklerini sözlerine ekledi.