MEHMET TIRPAN

 

Sivas Valisi Salih Ayhan, Kurumlar arasında anlaşmazlık yaşanan konuların mahkeme sürecine taşınmasının oldukça üzücü olduğunu, bu konuda daha hassas olunması gerektiğini söyledi.

Sivas’taki tüm kurumların ilimizde yaşayan halka hizmet etmek için gayret gösterdiğini aktaran Vali Salih Ayhan, “Kamu kurumlarının Sivaslının çıkarına yapılacak işler adına birbirini dava etmesi oldukça üzücü. Hepimiz Sivaslılara hizmet ediyoruz. Bu konuda yeni dönemde daha hassas olacağım. Kurumların birbirini dava etmesi kabul edilemez” dedi.

Sivas Valiliği, Belediye ve tüm kurum ve kuruluşlarının görevinin aynı olduğunu yenileyen Ayhan, “Kurumsal taassuptan mütevellit, kurumun hak ve menfaatlerini koruyacağım diye kurumlar arasında anlaşmazlıklar çıkıyor. Aslına bakarsak Sivas halkının hak ve menfaatleri bizim için ön planda. Bunu özellikle istirham ediyorum. Kurum ve idareci esnekliğinizi vatandaş lehine kullanın. Efendim yukardan bana zılgıt çalacaklar veya yukardan neden dava açmadın veya korumadın düşüncesine kimse asla girmesin. Ankara’ya iş havale eden İl Müdürümüz kesinlikle o işi tabiri caizse yokuşa sürmek için yukarı ne der diye düşünmekte. Bakanlıkla çalışan biri olarak bu felsefeyi bilen birisiyim. Bakanlık buraya seni atamışsa ve sana bir irade vermişse bu iradeyi sana halka hizmet etmen için vermiştir. İl Valisi ve Cumhurbaşkanının temsilcisi olarak da benim de görevim yapılan hizmeti takip etmek ve denetlemektir. Dolayısıyla kurumların birbirini dava etmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Bu konunun altını çiziyorum bu konuda hassasiyet göstereceğimizi kurum müdürlerine ifade ediyorum. Vatandaşların işlerini zora sokmak yerine kanunlar çerçevesinde inisiyatif alarak çözün. Vatandaşın işlerini hızlandırın. Akşam eve gittiğimde vatandaşlar sosyal medyadan kurumlarda yaşadıkları sıkıntıları bana iletiyorlar. Bende ilgili kurum amirine ekran görüntüsünü atıyorum. Hantal yapıdan kurtularak vatandaş odaklı çalışmamız gerekiyor. Yeni dönemin ruhuna ayak uydurun” ifadelerini kullandı.