MEHMET TIRPAN

Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar, Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vekaleten kurban bağışında bulunacak olan vatandaşlara seslenerek, Kızılay’a yapılan kurban bağışlarının ülkemizde durumu iyi olmayan ailelere dağıtıldığını hatırlattı.

Vekaleten kurban bağışı noktasında hayırseverlerin ve Sivaslıların desteğini beklediklerini aktaran Sarılar, “Bu yıl ki vekaleten kurban bedelimiz yurt içi 2 Bin 475 TL. Yurt dışı olursa da bin 475 TL. Şuanki piyasaya göre de çok uygun. Herkesin gönlü çok rahat olsun. Bütün aldığımız kurban kesim vekaletlerine ilişkin kestiğimiz kurbanın görüntüsünü alıyoruz ve bağışçımıza gönderiyoruz. Kurban’ın hocalar ve veteriner eşliğinde nerede kesildiğini kayıt altına alıyoruz. Çok temiz bir ortamda dular eşliğinde kurbanlarımızı kestiriyoruz. Hemşerilerimizin gönülleri rahat olsun akıllarına herhangi bir şüpe gelmesin. Bu konuda da vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Çünkü kendilerinin ulaşamadıkları yerlere biz kavurma, kuşbaşı ve kıyma olarak bağışçılarımız adına ulaştırıyoruz.” dedi.

Kızlay dendiğinde akıllara ilk kan konusunun geldiğini ama aynı zamanda Kızılay’ın muhtaç ailelerin de yanında olduğunun altını çizen Başkan Sarılar, “ Ülkemizde salgının baş göstermesi ile birlikte 2020 yılında Kızılay olarak 5 bin aileye dokunduk. Gıda ve maddi destek verdik. Yardıma muhtaç ailelerimizin hesaplarına 500’er TL’de para yatırdık. 2021 yılında da aynı destekler sürdü. Yine bu yılın Ramazan bin 550 ailemize gıda, et, alışveriş çeki ve maddi yardımda bulunduk. Bayram önü çocuklarımıza bayramlık desteğinde bulunduk. 275 ailemizin yanında yetişen  çocuklarımızı hep birlikte sevindirdik. İhtiyaçlı ailelere gıda kolileri dağıttık. Kent genelinde kırsalda yaşayan insanlarda dahil 8-10 bin civarında konserve şeklinde etler dağıttık. İhtiyaçlı ailelerin her zaman yanında olduk. Bunlar hayırsever insanların desteği ile oluyor. Bu sebeple gerçekten hayırsever hemşerilerimize duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.