MEHMET TIRPAN

İşleyişi ve şeffaflığı ile kurulduğu günden beri Türkiye’de örnek alınan Hayat Ağacı Derneği’ne Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de vekaleten kurban bağışladı.

Sivas Belediyesi’ne bağlı olarak uzun yıllardır kentte durumu iyi olmayan ailelere destek veren Hayat Ağacı Derneği’ne vekaleten kurban bağışlayarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların gönül rahatlığı ile vekaleten kurban kestirebileceklerini söyledi.

Geçen yıl kurban bayramında hayırseverlerin destekleri ile vekaleten 117 büyükbaş kurbanlık hayvanın kesiminin yapılarak muhtaç ailelere et yardımında bulunulduğunu hatırlatan Başkan Bilgin, “Veren el ile alan eli buluşturan Hayat Ağacı Derneği'mizde kurban bayramı nedeni ile vekaleten kurban kesim bedelimizi belirlemiş durumdayız. Bu yılda inşallah 3 bin 950 TL olarak belirlenen hisse bedeli karşılığında bağışları ve vekaletleri almaya başladık.” dedi.

Güvenilir ve şeffaf bir şekilde işleyiş gösteren Hayat Ağacı’na vekaleten kurban bağışında bulunan bağışçıların sayısının artmasının da sevindirici olduğunu açıklayan Başkan Bilgin, “Vekâleten kurban bağışında bulunan hemşerilerimiz biliyorlar ki yaptıkları bağışlar tam anlamıyla yerine ulaşıyor. Bu sebeple her yıl bağışçı sayımız artarak devam ediyor. Vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşların yaptıkları bağışlarla alınan kurbanlık hayvanlar her yıl olduğu gibi bu yılda bayramın birinci günü kesilecek. Vekaleten kurban kestiren hemşerilerimiz isterlerse kesim yerine gelerek vekalet verdikleri kurbanın kesimine eşlik edebilecekler. Gelemeyen bağışçılarımız ise bayramın 2 gününde vermiş olduğumuz şifre ile vekalet verdikleri kurbanın kesimini izleyebilecekler. Her hisse sahibine 5’er Kg’lık kurban eti de göndereceğiz. Tüm bağışçılarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. ”ifadelerini kullandı.

“KESİLEN KURBANLARIN ETİ 1 YIL BOYUNCA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR”

Bağışçıların destekleri ile kesilen kurbanların etlerinin uygun şartlarda saklanarak 1 yıl boyunca Hayat Ağacı Derneği’nden aylık gıdalarını alan hemşerilerimize limit dışı olarak dağıtıldığının altını çizen Başkan Bilgin, “Kesilen kurbanların etleri 1 yıl içerisinde belirli periyotlarda paranın geçmediği tek market olan Hayat Ağacı Derneğinden yardım alan ihtiyaçlı insanlara et ve sucuk şeklinde ikram edeceğiz. Şeffaf ve güvenilir bir şekilde kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımızı vekaleten kurban bağışlamaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“BAĞIŞLAR NAKİT VE EFT OLARAK KABUL EDİLEBİLECEK”

Kurbanlarını vekaleten Hayat Ağacı’na bağışlamak isteyen vatandaşların belirlenen hisse bedelini ister nakit isterse nakdi yardımlar için kullanılan hesap numaralarına gönderebileceğini hatırlatan Başkan Bilgin, “ Bağışçılarımız Hayat Ağacı Derneğine giderek makbuz karşılığında bağışta bulunabilir. Zamanı olmayan hemşerilerimiz ise bağışlarını Ziraat Bankası TR75 0001 0002 3052 8210 3550 01 Iban nolu hesabımıza gönderebilir. Yine bu konuda görevli arkadaşlarımızda ailelerimiz ziyaret ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.