MEHMET TIRPAN

İl Müftüsü Yusuf Akkuş Kurban Bayramının yaklaşmasının ardından "Vekalet ile Kurban Bağışı" ve "Alo 190 Fetva Hattı" hakkında açıklamalarda bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda vekaletle kurban organizasyonu çalışmalarının sürdürüleceğini aktaran Müftü Akkuş; "Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu çalışmaları tüm illerde olduğu gibi Sivas' ta da Müftülüğümüzce başlatıldı. Bu kapsamda vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak amacıyla Merkez Cumhuriyet Meydanında kurban vekalet standımızı hizmete açtık. Vatandaşlarımız vekaletle kurban bağış standımıza, İl Müftülüğümüze veya Türkiye Diyanet Vakfı internet sitesinden makbuz karşılığı kurban vekaletlerini verebilirler” dedi.

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şube Başkanı olan Müftü Akkuş, bu yıl belirlenen kurban kesim bedellerini paylaşarak sözlerine şöyle devam etti. "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla 2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim" bedelleri yurt içi 1125 TL, yurt dışı ise 925 TL olarak belirlendi. Bu kapsamda imkanı olan vatandaşlarımızı Türkiye Diyanet Vakfına vekalet yoluyla kurban bağışı yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı

Kurbanla ilgili sorular hakkında 'Alo 190 Fetva Hattı'ndan bilgi alınabileceğini de aktaran Akkuş, "Vatandaşlarımız gerek müftülüğümüze gelerek, gerek Alo 190 Fetva Hattımızı arayarak Kurban ile alakalı yada farklı dini konularda bilgi sahibi olmak istedikleri soruları yöneltebilirler" şeklinde konuşmasını sonlandırdı.