HABER MERKEZİ

Sivas’ta tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacak olan Canlı Hayvan Pazarı ve Kaba Ot Borsası’nın inşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Kovalı Mevkii Demirçelik kavşağında yer alan “Canlı Hayvan Pazarı ve Kaba Yem Ot Borsası” inşaatı, korona virüse rağmen durmaksızın devam ederken, hayvan pazarının Kurban Bayramı öncesinde hayvan satışları için açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.

İnşaat çalışmaları hakkında açıklama ve değerlendirmede bulunan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, “Canlı Hayvan Pazarı ve Kaba Yem Ot Borsası projemizin hayvan pazarının bir kısmının Kurban Bayramında teslim edileceğini temel atma töreninde söylemiştik. Fakat tüm Dünya’yı ve ülkemizi de etkisi altına alan Koronavürüs salgını ile mücadele için alınan tedbirler kapsamında firma yetkilileri sınırlı sayıda işçi ile çalışmak zorunda kalmış ve Covid-19 salgını nedeniyle inşaatımız düşündüğümüz planlamaya göre ilerleyememiştir. Bizler Kurban Bayramı öncesi besicilerimizin ve halkımızın hizmetine açmak için uğraşıyoruz. Bugün itibariyle Kurban Bayramı’na daha 2 ay zamanımız var. Bu 2 aylık zaman dilimi içerisinde hayvan pazarı inşaatımız istediğimiz oranda tamamlanır ve Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alım-satımı için uygun halde olursa Vali Salih Ayhan ile tekrar görüşünü ve onayını alarak besicilerimizin ve Sivas halkımızın hizmetine açabiliriz” ifadelerini kullandı.