Müslümanların dini bayramlarından birisi olan Kurban Bayramı’nda hükümet 9 günlük tatil çalışması için kolları sıvıyor. Mübarek kurban bayramına kısa bir süre kala vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında gelen kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusu, önümüzde ki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu ile cevabını bulmuş olacak. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Bayramda kaç gün tatil olacak?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2016 yılında Kurban bayramı, Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül Pazar günü arefe günü heyecanı yaşarken Pazartesi günü ise Kurban Bayramı’nın birinci günü olacak. Dört gün sürecek bayram, Perşembe günü ise son bulacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Kurban bayramının 9 gün olacağını belirtmiş, konunun önümüzde ki günlerde Bakanlar Kurulu’na geleceğini sözlerine eklemişti. Kurtulmuş açıklamasında “Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz 9 gün olacak, ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi” şeklinde konuşmuştu.

KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

İnsanların aklında tatil kadar Kurban fiyatları da yer almaya başladı. Muhtemelen 9 gün sürece kurban bayramı tatilinde kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurbanlıklar için sıkı sıkıya pazarlıklarını başlattı. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut,  “Birlik olarak canlı kurbanlık dananın kilogram fiyatını 18 lira olarak belirledik. Düve fiyatını da yine canlı kilogramını 17 lira, ikinci sınıf olarak tabir ettiğimiz ineğin canlı kilogram fiyatını da 15 lira olarak tespit ettik ”ifadelerini kullandı.