MEHMET TIRPAN

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı ekipler denetimlerini artırdı.Kurban Bayramı öncesi gıda denetimlerinin sıklaştığını aktaran Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Gıda denetimlerimizi her ay rutin bir şekilde devam ettiriyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramlarında halkın sağlıklı ürünler tüketmesi noktasında denetimlerimizi daha da sıklaştırıyoruz. Özellikle gıda üretimi yapan firmalara hassasiyet gösteriyoruz” dedi.Bayrama sayılı günler kala denetimlerin arttığını ifade eden İl Müdürü Yıldız, “Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları sıkı bir şekilde denetlenmektedir. Halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmeleri bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bayramdaki yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul edemeyiz. Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte yoğun olarak çalışan tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri, ekmek, pide üretimi yapan üretim yerleri ve et ürünleri işleyen işyerlerinde yapılan denetimlere ağırlık verildi”

ETLERİ SAKLARKEN DİKKAT EDİN

Vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketebilmeleri için, etlerin parçalanması ve kıyma yaptırılması işlemlerini et ürünleri işleyen İşletme Kayıt belgesine sahip işyerlerinde yaptırmaları uyarısında bulunan Yıldız, “Bilindiği üzere et çabuk bozulan çok hassas bir gıdadır. Uygun olmayan şekilde işlenen ve depolanan etlerde birçok tehlikeli bakteriler oluşur ve bu bakteriler insan sağlığı için önemli bir tehdittir. Özellikle çiğ olarak tüketilen etler gıda zehirlenmelerine neden olabilirler. Kesim sonrası elde edilen etlerin, hemen tüketilmesi ya da dondurulması uygun olmadığından bu işlemlerden önce ambalajsız olarak olgunlaştırılmaları gerekir. Bu amaçla etler kesim sıcaklığından oda sıcaklığına düşene kadar bekletildikten sonra soğutmaya alınmalıdır”

24 SAAT HİZMETTE

Tüketicilerimizin olası gıda ve gıda hijyeni ile ilgili şikâyetlerini kesintisiz hizmet sunan Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini isteyen İl Müdürü Yıldız; “Bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibimiz 24 saat hizmette olup vatandaşlarımızın şikâyetleri değerlendirilecek ve gıda denetimlerine devam edilecektir” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.