YÜKSEL MENEKŞE

İYİ Parti, parti binasında yapılan aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Sivas’ın azalan nüfusu ve makus talihine değinen Ünal Polat, meclise gönderilen vekillerin Sivas’a katkı sağlayamadıklarını eleştirerek hizmet için aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi. Polat yaptığı açıklamada, ‘’Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu bilinci ile büyütülmüş ve bunu vazgeçilmez bir inanç olarak kabul etmiş bu kardeşinizi yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu şehirde doğdum ve eğitimimi bu şehirde tamamladım. Eğitmenlik görevimin başlangıcı ve askerlik dışında bütün hayatımı bu şehirde geçirdim. Bu şehrin yokluğunu, bu şehrin yoksulluğunu, bu şehrin soğuğunu sevdim. Birileri gibi bu şehri terk etmeyi, bir sahil kasabasında görev yapıp günümü gün etmeyi aklımdan bile geçirmedim. Bu yüzden Sivas’ı ve Sivaslıyı en iyi bilenlerdenim. 2000 yılında Sivas’ın nüfusu 755 bin iken bugün 620 bindir. Tabi ben bu verileri verirken birileri göç etmedi ise. Siz de biliyorsunuz ki Sivas’ın işi yok, aşı yok, ama ben çok iyi biliyorum ki kıymet verilirse Sivas’ın eşi yok. Vatanın her karışı Sivas kadar güzel ama unutulan, uyutulan Sivas canımızı yakıyor. Unutulmak, uyutulmak bizim kaderimiz olamaz.

Yıllarca Sivas’ın makus talihini değiştirecek birilerini bekledik. Ne iktidar olarak gönderdiğimiz vekiller Sivas’a hizmeti, yatırımı birinci hedefleri seçtiler, ne de muhalefet vekillerimiz Sivas’ı sorunlarını yeteri kadar gündeme taşıyamadılar. Biraz önce belirttiğim canımızı yakan konularda Sivas’a bir eğitmen olarak hizmet ederek çok şey değiştiremeyeceğimi düşündüm. Bu nedenle 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde İYİ Parti Sivas Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum’’ dedi.

İl Başkanı Taha Tengiz Çaykuş ise Polat’a Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı vererek aday adaylığının hayırlı olmasını diledi. Polat Kuran ve Türk Bayrağını öperek ‘’İki kutsalımız için canla başla mücadele edeceğim’’ dedi.