MEHMET TIRPAN

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü plaka tespiti için kullanılan kent güvenliği yönetim sistemini trafik denetimlerinde de kullanmaya başladı. Trafik kazalarının en aza indirilmesi, kazalarda ölüm ve yaralanmaların önlenmesi noktasında emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması adına denetimler sıklaştırıldı. Sabit kameralar aracılığı ile yapılan denetimlerde seyir halinde iken emniyet kemeri takmayan ve cep telefonu ile konuşan sürücülere idari para cezası uygulandı. 24 günlük süren denetimlerde 4 bin araç kontrol edildi. Kemer takmayan ve cep telefonu ihlali yapan 350 sürücüye ceza yazıldı. Denetlemelere ilişkin bilgiler veren Sivas Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Hakan Kulen, kent güvenliği yönetim sisteminin kullanıldığı 24 günlük süreç içerisinde 4 bini aşkın aracın denetlendiğini ve denetlemelerin devam edeceğini söyledi.

Trafik kurallarına uymayan sürücülere de cezai işlem uygulanmaya devam edeceğini aktaran Kulen, “Temmuz ayının ortasından itibaren yaklaşık 4 bini aşkın aracı denetledik. Kameralar aracıyla 350 sürücünün trafik kurallarını ihlal ettiğini tespit ettik. Bu sürücülere ihlale göre idari para cezası uygulandı” dedi.

Cep telefonu kullananlara 235 TL, Emniyet Kemeri takmayanlara ise 108 TL para cezası kesildiğini hatırlatan Kulen, “Biz denetleme yaparken olayın parasal noktasında değiliz. İçişleri Bakanlığının göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda emniyet kemeri kullanımını tüm ülke genelinde yaygınlaştırmaya kararlıyız. Aynı zamanda kent merkezinde de denetimler sürecek. Kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacak” ifadelerini kullandı.