HANİFE KANAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 ile yağmur ve kar yağışı için uyarı verdi ancak yağmur ve kar yağışı gerçekleşecek olan 41 il arasında Sivas’ın adı geçmedi.

Oldukça kurak bir yaz geçiren Sivas halkı yağışlar için kış aylarının gelmesini bekliyordu. Ancak Ocak ayına girilmesine rağmen henüz kar ile buluşamayan Sivaslılar bütün bir kış yağış olmadan geçerse kuraklık ile nasıl mücadele edeceğini düşünüyor.

KAR DUASINA ÇIKTILAR

Sessizce Resmi Gazetede Yayımlandı: Çok Büyük Zam Geldi! Sessizce Resmi Gazetede Yayımlandı: Çok Büyük Zam Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Ocak ayının son haftasına kadar ilimizde yağmur veya kar yağışı beklenmiyor. Sivas’ta uzun zamandır yaşanan su sorununun ardından vatandaşlar kuraklığa teslim olmamak adına toplu bir şekilde yağmur ve kar duasına çıktı.

Doğu Anadolu, Akdeniz, Karadeniz ve iç kesimler olmak üzere toplamda 41 şehirde gerçekleşecek olan yağışların Sivas’ı etkilememesi havaların kuru bir soğuk etkisine girmesine neden oluyor. Eksilere düşen hava sıcaklıkları don ve sis olaylarının meydana gelmesini sağlıyor.

Kuraklık nedeniyle uzun süre ilimizi etkisi altına alan su sorununun yağışlar olmazsa devam etmesinden çekinen vatandaşlar; “Havası sert insanı mert olan şehrimize bu sene kış gelmedi. Bütün bir yaz kuraklık nedeniyle susuzlukla mücadele ettik şimdi yağış olmadan bir kış geçer ama yaz geldiğinde yine susuzluktan kırılacağız gibi görünüyor. İnşallah yağışlar bir an önce başlar.” açıklamasını yaptı.