MEHMET TIRPAN

Kunduracı esnafı, Kurban bayramı sonrası işlerinde yoğunluk yaşıyor. Pandemiden dolayı ödemelerinde ara sıra sıkıntılar yaşadıklarını belirten esnaflar diğer sektörlere göre salgının kendilerini çok fazla etkilemediğini belirttiler.

1 Temmuz’da sona eren yasakların ardından tüm esnafların işyerlerini tekrar halka açıldı. Gıda tüketimi başta olmak üzere giyim, tuhafiye, züccaciye ve kunduracılarda yoğunluk yaşanıyor.

Yerli ve yabancı gurbetçilerinden bayramda memleketlerine gelmesi ticareti olumlu yönde etkiledi.

Sivas’ta tam 42 yıldır esnaflık yapan Durmuş Akıncı, bayram sonrası alışverişlerde gözle görülür bir artışlar yaşandığını belirterek, yaşanan sorunların en kısa sürede çözüleceğine inandığını söyledi.

Biriken ödemelerini yavaş yavaş ödemeye başladıklarını belirten Akıncı, “Pandemi de ödemelerimizde sıkıntı yaşadık ancak çok fazla zorlanmadık. İşlerimizde azalma oldu ciromuz düştü ancak çok şükür ticari faaliyetimizi sürdürdük. Pandemiden sonrada Kurban bayramında 5-6 gün çok güzel bir hareketlilik yaşadık. Beklediğimiz bir yoğunluktu. Çok şükür kurban bayramı sonrasında yaklaşık 10 gündür de bayram arefesi gibi yoğunluk yaşıyoruz. Elhamdülillah. Biz memnunuz işimizden. Gurbetçilerimizin hareketlilikte yüzde 20 etkisi var. Düğünlerinde etkisi var. Şuan yüzde 80 kapasite ile iş yapıyoruz. Kunduracılar çarşısında zam yoktur. Bizler hiç ürüne zam yapmadık. Geçen yılın fiyatları ile satışlarımıza devam ediyoruz. Denemesi bedava. Geçtiğimiz yıl alınan bir ürünle şimdi alınan ürün arasında 5 liralık bir fark bile yok” şeklinde konuştu.