Mehmet TIRPAN

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesinin Sivas’a kazandırılacağını, çalışmaların 2018 yılında da devam edeceğini söyledi.

Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesinin Tarihi Eğriköprü’den başlayıp Kızıldağ’da Kızılırmak’ın doğduğu kaynaklarda sona eren bir kültür ve doğa yolu projesi olduğunun altını çizen Pürlü, “Gerek kültür yolları gerekse de doğa yollarında seyahat etmek son yıllarda büyük trend kazanmıştır. Çok gelir getiren bir turizm etkinliği olan bu rotaların İlimizde de oluşturulması amacıyla bu proje başlatılmıştır” dedi.

Sivas ile Zara arasındaki tüm kültürel ve doğal değerlerin envanteri çıkarılarak gezi haritasına işlendiğinin altını çizen Pürlü; “Hazırlanan bu harita bastırılarak Türkiye genelindeki seyahat acentalarına, rehberlere ve ilgili diğer kişi kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir. Projenin ikinci safhası olan Zara-İmranlı arasındaki güzergâha ait haritanın hazırlanmasına ise 2018 yılında devam edilecektir. Açık havada insanların spor yapması için nefis bir ortam var. Güzergah yaklaşık on üç kilometre. Eğer burası gönlümüzden geçtiği gibi sonuçlanır uluslararası düzeyde kültür yolu olarak tescil edilirse Sivas büyük bir turizm alanı kazanacaktır. Hep beraber görüyoruz insanların görebileceği her şey var göller var, tarihi yapılan var eski höyükler mağaralar çok zengin bir alan kıyafet mutfak ne ararsak var. İnşallah burası faaliyete geçerse birkaç yıl içerisinde hepimizde kazanırız hep beraber şehrimiz kazanır” ifadelerini kullandı.