SÜMEYRA DENİZ

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Yenişehir Kültür Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Bahtiyarbostan Özgecan Aslan Hanımlar Kültür Merkezi bir de İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi olmak üzere toplamda 5 kültür merkezi olan Sivas önümüzde ki ay itibari ile bu sayıya Şeyh Şamil Hanımlar Kültür Merkezi’ni de ekleyerek bu sayıyı 6’ya çıkarmayı planlıyor.

Edinilen bilgiye göre bu konuda merkezden daha çok kenar mahallelere yönelen belediye özellikle ev hanımlarının ve genç kızların hem el becerilerini geliştirmeleri hem de ev bütçelerine katkıda bulunmaları için içerisinde birçok kursu barındıran kültür merkezleri açıyor.

Hanımlar ayrıca kurslarda eğitim görerek ürettikleri ürünleri Hanımeli Çarşısında satışa sunabilme imkânları oluyor.  Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Valiliğin ortaklaşa çalıştığı birçok projeden vatandaşlar oldukça memnun. El işi, dokuma, ebru, model uçak gibi çok sayıda kursun olduğu kültür merkezlerinde toplamda yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim alıyor.