MELTEM DUMAN

Online eğitim ile insanlarda teknolojik ağ kültürü oluştu. Uzaktan eğitimin başlamasıyla birlikte oluşan teknolojik ağ nedeniyle bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi maliyeti yüksek elektronik ürünlere de talep arttı.

Kağıt kalem devri kapandı, yerine telefon tabletle girilen online eğitimler yer aldı. Buda yeni tüketim ürünleri olarak elektronik malzeme açığı yarattı. Doğal olarak talep yükselince fiyatta yükselmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erol Yılmaz, “15 yıldır internet kafe işletmeciliği yapıyorum. Fakat pandemiden kaynaklı dükkanımın giderlerini karşılayamadığım için kapattım. Maalesef yeni aldığım malzemelerin taksitleri belimi büktü. Verilen yardımlar bizim işleri doğrultmamıza yetmedi. Bu sebepten mecburi iş değişikliğine gittim. Bunuda yaklaşık 1 yıldır yapıyorum. Küçük esnaf olarak elektronik cihazlara halkın talebi çok az. Onlarda haklı 300 TL’lik tablet 1000’TL kadar artış gösterdi. Alım gücü durdu. Keza vatan gibi büyük bayilerin olduğu yerde kimse küçük esnafa gelmiyor “ dedi.

Son olarak bilgisayar ve teknik cihazlar satan küçük işletmeci Erol Yılmaz, pandemiden kaynaklı işsizlik, kapatmalar ve hayat pahalılığı küçük esnafı tamamen bitirdiğini belirterek, yüzyüze eğitim ile satışların eskisi kadar hareketli olacağını umut ettiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.