MELDA GENEŞ

Ekonomik yönden adeta büyük zorluklar çeken küçük esnaflar, siyasilerden ve bürokratlardan kendilerine destek olunmasını istiyor. Bazı küçük esnafların market statüsünde değerlendirilmesinden dolayı hafta sonları yasağı ile karşı karşıya kaldığını ifade mini market işletmecisi Ebubekir Kurucaöz, ayakta durma mücadelesi verdiklerini söyledi. İşlerinin adeta durma noktasına geldiğini belirten Kurucaöz, günlerce siftah yapamadan dükkanlarını kapattıklarını aktardı.

Ödemelerini yapamadıklarını ve hükümetten küçük esnafa yönelik destek beklediklerinin altını çizen Kurucaöz, “Pandemi de bizim işyerimiz kapalıydı. Küçük esnaf olmamızdan dolayı. Her hangi yardım ve destek alamadık. Bundan dolayı çok zorluklar çektik. İşlerimiz çok düştü. 1,5 buçuk yıl aradan sonra daha yeni yeni bir nebze olsun işlerde kıpırdamalar olmaya başladı. Çok mağdur olduk. Bunu mağduriyeti sözler ile ifade etmek mümkün değil” dedi.

Ayakta kalmakta güçlük çektiklerini vurgulayan Kurucaöz, “Bizlere yardımcı olacak siyasilerimiz ve bürokratlarımızdan desteklerini bekliyoruz. Devlet baba şimdi burada küçük esnafına yardım elini uzatmalıdır. Devletimizin verdiği Bin Türk lirası yardımdan dahi faydalanamadık. Bunun sebebi ise mini market olmamızdan dolayıdır. Hiç bir şekilde faydalanamıyoruz. Kiralarımızı ve burada hizmet veren çalışanlarımızın ücretlerini dahi başa baş çıkartıyoruz. Hatta belli aylarda cebimizden dahi giderlere destek olmak zorunda kalıyoruz.  Buda bizim her geçen gün borçlanarak hizmet verdiğimizi gösteriyor.  Yetkililerden tek isteğim pandemi de sağlanan ekonomik paketlerden bizlere de verilmesini istiyoruz. Bu konuda bizlerde yardımcı olunulursa gerçekten sıkıntılarımızı bir nebze olsun gidermiş oluruz. Biz mahalle bakkalı değiliz. Küçük esnafların tamamı kapandığı için bizlerde sıkıntı yaşadık. Günlük 50 TL ile işyerimizi kapattığımız oldu. Yeri geldi ekmek parası dahi götüremedik. 1 Temmuzdan itibaren yasaklar kalktı. Hafifte olsa işlerimizde kıpırdamalar var. Artık işlerimiz açılsın istiyoruz. Borçlarımızı dahi ödeyemez hale geldik. İnsanlarımız 2 liralık 3 liralık  peynir alıyorlar. Hal böyle olunca da nasıl çarkı çevireceksiniz. 2 haftadır yeni yeni işlerimiz olmaya başladı. Ürünlerimizin hepsi organiktir. Köy mamulleridir. Satışlarımızda istediğimiz artış yoktur” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.