HANİFE KANAT

Geçtiğimiz günlerde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan ve gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin ortaya atılan iddialar sonucu KPSS 2022 iptal edildi.

Bu hafta başında gündem çarpıcı bir skandal ile sarsılmış, ÖSYM’nin hazırladığı soruların bire bir aynısının bir yayınevinin hazırlık kitapçıklarında olduğu iddiası ortaya atılmıştı. İddialardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve karar Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Daha sonra Halis Aygün’ün yerine ÖSYM Başkanlığı’na atanan yeni isim Prof. Dr. Ali Bayram Ersoy olmuştu. Tüm bu olayların üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na sınavı inceleme talimatı verdi. Sınava giren binlerce aday gözünü Devlet Denetleme Kurulu’na çevirdi ve binlerce adayın beklediği cevap yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’dan geldi.

31 Temmuz’da uygulanan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıklayan Ersoy; “6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.