HALİL YAVUZ CANPOLAT

İlimizde kozmetik ürünü satan Turgay Amanat, kozmetik ürünleri alırken ürünün markasına, üretim tarihine ve ürünün gerçek olup olmadığa dikkat edilmesi gerektiğini, orijinal olmayan kozmetik ürünlerin insan sağlığına ciddi zarar verdiğini aktardı.

Özellikle kozmetik ürünlerinde Sağlık Bakanlığının onayı olmayan taklitçi ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Amanat, “Kozmetik ürünleri günlük hayatımız da fazlaca kullandığımız için ürün seçiminde çok dikkatli ve seçici olmalıyız. Aksi halde cildimize fazlaca zarar verebilir. Bu sebeple hem paramız boşa gitmesin hem de sağlığımız zarar görmesin diye Sağlık Bakanlığından onaylı ürünler tercih edilmeli” dedi.

Sahte veya taklitçi ürünlerin içerisinde lanolin, mineral yağ, petrolatum, propan, talk, klorlu bileşikler ve PEG gibi kimsayal ürünlerin çok fazla bulunduğu ve bu ürünlerden uzak durulması gerektiğini kaydeden Amanat, “Kozmetik alırken ilk önce markaların güvenilir olup olmadığı ve Sağlık Bakanlığının izni olup olmadığına dikkat edilmeli. Güvenilir firma ürünü olmayan ve imal tarihi eski olan ürünler kullanılmamalı. Aynı zamanda kozmetik ürünün içeriği de çok önemli. Ürünlerin içeriğini alan herkesin çok iyi incelemesi gerekiyor. Ancak bu konuda ne yazık ki denetimler olmadığından dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Bazı ürünlerin reklamı yapılıyor. Sonrası bakıyorsunuz. Fiyatı abartılı bir şekilde yukarı çıkarıyorlar. Bu nedenle ne çok düşük nede çok yüksek fiyatlı ürünlere güvenmemek lazım. Orta ve onaylı markalardaki ürünlerin fiyatlarına bakmak lazım. Bayanlara tavsiyem. Yüzde 50 yüzde 80 indirim olan kampanyalara fazla inanmamalı. İnsanlar ürünün gerçek fiyatlarını araştırmalıdır. Reklam ürünlere dikkat edelim. Sağlığınızdan olmayın” şeklinde konuştu.