HANİFE KANAT

14 Mayıs Çiftçiler Günü hasebiyle Sivas Ziraat Odası, Esenyurt İlkokulu’nda çiftçilerin ve il protokolünün katılımı ile etkinlik düzenledi. Etkinlikte kadınlar gözleme yaptı ve çiftçiler halay çekerek eğlendiler.

Etkinlikte konuşma yapan ve çiftçilerin gerçek efendiler olduklarını vurgulayan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; “Çiftçiler robotlaşan dünyada bize en taze besinleri sunar. Çiftçiler emeği para ile ölçülmeyenlerdir, soframıza gelen her besinin üzerinde emeği olanlardır. Çiftçi ordudur, vatandır, millettir, ulustur, varoluştur. Gerçek kahramanlarımız 2020 yılında kendini gösteren pandemi döneminde hiç kimse dışarı çıkamazken, vatandaşlarımızın gıdaya erişiminin sağlanması için kendini riske atarak dışarıya çıkmış ve üretimine devam etmiştir. Çiftçimiz halkı için çalışmıştır. 14 Mayıs, kahramanlarımızın bir çocuk gibi gördüğü meyvelerine, sebzelerine tıpkı bir baba gibi bakan yani çiftçilerin günüdür.” açıklamasını yaptı.

Konuşması esnasında çiftçilerin yaşadığı büyük sıkıntılara değinen Çetindağ; “Çiftçilerimizin sıkıntıları büyüktür, her türlü zorluğa rağmen üretmekten vazgeçmeyen çiftçilerimiz desteklenmelidir. Çiftçinin kullandığı tüm girdilere zam gelmesine rağmen çiftçi desteklenmemiştir.” dedi.

14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutlayan Çetindağ; “Sözlerime son verirken 14 Mayıs Çiftçiler Günü vesilesi ile ülkemizin gerçek efendisi olan tüm çiftçilerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.