Mehmet TIRPAN

 “Köyler Yaşamalıdır” Projesi kapsamında Hafik Yeniköy’de çalışma başlatan kurum amirleri gurbetten gelen vatandaşlarla bir araya gelerek Şehirde yaşayan ve köyüne geri dönmek isteyen vatandaşların arsa ile ilgili sorunlarının çözüleceğini aktardı. Bölgede Yer tespit komisyonu tarafından ilave yerleşim yeri tespiti yapıldı.

Hafik Kaymakamı Ömer Sait Karakaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcımız Mevlüt Soysal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut ile İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürümüz Erdoğan Altunküpe Hafik Yeniköy’de vatandaşlarla buluştu.

Köy konağında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Karakaş, tespit edilen yerleşim yeri ve hayata geçecek olan proje ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

Gurbette yaşayan vatandaşların köye geri dönmek istedikleri takdirde arsa desteğinde bulunulacağını ifade eden Hafik Kaymakamı Ömer Sait Karakaş, “Hedefimiz Sivas genelinde 10 binin üzerinde arsayı vatandaşlarımız ile buluşturmak. Her kurumdan bir kişinin katıldığı bir komisyon oluşturuldu. Vatandaşlarımızın köylerine dönmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Köyler de yaşanan arazi sorunlarını olabildiğince hızlı bir çözüm üretecek sistem oluşturmak istiyoruz. Arsa ürettiğimizde Sivas ile köyle, Kangal ile irtibatını sağlamış olacağız. Sizlerin de köyünde bu tür talepler varsa bunu kaymakamlık aracılığıyla İl Özel İdaresi'ne alternatif arazileri bildirin. Amacımız ilk etapta 10 bin arsa üretmek ve bütün köylerimizin buna katılmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.