MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, bazı il yöneticileri ve siyasilerin açılışlarda veya programlarda muhalefet oldukları için konuşmalarını engellemek adına ellerinden geleni yaptıklarını iddia etti.

Sivas’ta bazı kişilerin hep muhalefeti görmezden gelmeye çalıştığını ancak geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu kişilere fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Karasu, “Bizler yanlış gördüğümüzü ifade edip ilgili kişileri uyarmak zorundayız. Sivaslılar bizleri bu göreve bunun için getirdi. Herkesimin hakkını gözetmek ve kollamak zorundayız” dedi.

İl Özel İdaresinin kaynaklarının amacına uygun şekilde kullanılması gerektiğini de savunan Karasu, “İl Özel İdaresinin asıl görevi köy ve mezralara hizmet götürmektir. Ancak İl Özel İdaresinin kaynakları ile yapılan bazı yatırımların Belediye’ye devredildiğini gördük Hayvan Pazarı gibi. Evet Sivas’a yeni yapılar kazandırmak güzel ama köylerimizin yolu yok. Çoğu köyün suyu ve kanalizasyon hattı dahi yok. Çevre ilerde de İl Özel İdare var. Bu kurumlar neden köylerine mezralarına hizmet ediyor. Sivas’ta köylere içme suyu gelecekse malzemeyi İl Özel İdaresi veriyor işçiliğini köylü karşılıyor. Yine parke taşı döşenecekse malzeme veriliyor işçiliğin köylüler tarafından karşılanması isteniyor. Yine alt yapı yapılacaksa malzemeyi devlet veriyor işçilik yine köylüden. Bu duruma da bir ad takmışlar yapılan çalışmalar Devlet Vatandaş işbirliği ile yapılıyor deniliyor. Ya köylünün işçiliği karşılayacak gücü yoksa ne olacak o köyün içme suyu, alt yapı ve parke taşı döşeme işleri yapılmayacak mı? Bu uygulama neden çevre illerde yok. Çevre illerdeki tüm işi İl Özel İdareler yükleniyor da Sivas’taki bin 200 köyde bu çalışmalara köylü ortak ediliyor. Köylü zaten zor geçiniyor. Eksikliklerin giderilmesi için köy sakinlerinden para toplamak zorunda kalan muhtarlar neden insanlarla kötü oluyorlar. Başka illerde uygulanmayan yöntemler neden Sivas’ta yapılıyor. Özel İdare öncelikle kırsaldaki sorunları çözmeli. Köy yolları berbat araçlarla köylere gitmekte zorluk çekiyoruz. Bazı köylerde vatandaşların içmeye suyu yok. Taş parke verilmiş döşenemiyor. Son zamanlarda AK Partiye oy veren köylere öncelik verildiğini de gördük. Bu memlekette herkes vergi veriyor ve herkes eşit hizmet almak zorunda. Muhalefete oy veren vatandaşları ikinci sınıf görüp de iktidara oy veren vatandaşlara hizmet etme noktasında yanlış yapıyorlar. Köylere nüfus gelsin diyoruz daha köylerdeki sorunları çözemedik. Bu insanlar bunca soruna rağmen neden köylere gelsin?” ifadelerini kullandı.