MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Apdulkadir Hastaoğlu, Ulaş Kovalı Bölgesine yeni bir buğday pazarı yapımı noktasında görüşmeler yaptıklarını ve olumlu yaklaşımların sergilendiğini söyledi.

Toptancılar Sitesindeki mevcut Buğday Pazarı’nın Belediyenin uhdesine geçtiğini bu sebeple yeni buğday pazarına ihtiyaç olduğunun altını çizen Hastaoğlu, “Buğday Pazarındaki esnaflar şuanda belediyenin kiracı gibi pozisyondalar. Kovalı Bölgesine yeni bir buğday pazarı yapılması noktasında tekliflerimiz vardı. Belediye Başkanımızda bu konuda bizi kırmadı. Önümüzde seçim var. Bu seçim bizler için bir avantaj. Yeni dönemdeki Belediye seçimlerinde Buğday pazarını seçim beyannamesine kesin koyduracağız” dedi.

Kovalı Bölgesinde yer tahsisi yapılması noktasındaki girişimlerinin sonuç vermesi halinde yeni bir Buğday Pazarının Sivas’a kazandırılmasını sağlayacaklarının altını çizen Başkan Hastaoğlu, “Hayvan Pazarı, Ot Borsası, Buğday Pazarı ve Ahırlar Bölgesi Kovalı bölgesinde bütünleştiğinde o alan adeta bir merkez haline gelecek. Bu projeler hayata geçtiğinde gerçekten Ulaş Kovalı Bölgesinin tarım ve hayvancılıkta üst olacağını düşünüyoruz. Çünkü insanlar o bölgeye geldiğinde tüm ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayacak. Hayvanını veya mahsulünü bölgeye getirip satan vatandaşlar aynı alanda tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Projelerin hepsi ayrı ayrı olsa bile tamamlandığında bölgede güzel bir tesis oluşacak. Bazı üyelerimiz Kovalı Bölgesinin uzak olduğunu ifade ediyor ama oraya giden gelen vatandaş ya aracı yada traktörü ile gelecek. Birazcık uzak olması bize göre sıkıntı değil. Eski Hayvan Pazarının bulunduğu alan da imara açıldı. O bölgedeki ahırlar bölgesini de Kovalı bölgesine taşımayı düşünüyoruz. Hayvancılık yapılıyorsa şehrin merkezinde olmaz. Kent merkezinden kaldırılan ahırların ardından mahallelerde yaşayan insanlar rahat ettiler. Şimdi hayvancılık şehrin farklı bölgelerinde yapılıyor bu durum besiciler için de oldukça rahat oldu” ifadelerini kullandı.