MELTEM DUMAN

Normalleşme adımlarının ardından mobilya sektöründe canlılık yaşanmaya başladı. Yasakların kalkması ile birlikte satışların bir nebze de olsa eskiye oranla iyi olduğunu bildiren Abbas Korkmaz, korona salgınının işlerini baltaladığını belirtti.

İhraçtan kaynaklı dolar kuruna göre mobilya fiyatlarında artış yaşandığına dikkat çeken Abbas Korkmaz, “Pandemi işlerimizi durdurdu. Eskiden satabiliyorduk. Şuan evli çiftler baza, mobilya, dolap almakta zorlanıyor. Kimsede para kalmadı. İnsanlar aç. Her yıl ihracatı cari açığa göre artan mobilya fiyatlarını maliyetimizi karşılamak için yükselttik. Bizde esnafız, geçindirmekle mükellef bir ailemiz var. Piyasalar durgun umarım sektör iyileşir. Bizde eskisi gibi satışlarımız artsın diye umut ediyoruz” dedi.

Pandemiden sonra iş bağlamında birçok esnaf dostunun yeterince toparlanamadıklarını, kira ödemede zorluk yaşadıklarını ifade eden Korkmaz, aşının yapılması gerektiğinin altını çizerek, her yaş gurubunun muhakkak aşı yaptırmasının bu süreci yok etmede ciddi fayda gösterebileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan ise cep yakan mobilya fiyatları vatandaşları ekonomik zorluğa iterken, yeni evlenecek çiftleri de ev dizemez hale getiriyor.