MEHMET TIRPAN

Sivas’taki vaka sayıları hakkında bilgiler veren Vali Salih Ayhan, Yaz aylarında Sivas’ın nüfusunun yaklaşık 3 kat arttığını buna bağlı olarak da vaka sayısının arttığını söyledi.

Okulların başlamasıyla birlikte insanların yavaş yavaş yaşadıkları şehre ve köye dönmeye başladığını, hareketliliğin azalmasından dolayı vaka sayısının da düşeceğini aktaran Vali Ayhan, “Türkiye’de genel vaka sayısı anlamın da baktığımızda 100 binde 313,58. Bu rakam yüksek mi yüksek. Bu durumda Sivas’ın nüfusunun son zamanlarda 3 kat daha fazla artmasından kaynaklandı” dedi.

Vaka sayısının yavaş yavaş sabitlenmeye başladığının altını çizen Vali Ayhan, “Her gece saat 11’e doğru vaka, yoğun bakım ve entübe hasta sayıları bana geliyor. Şuanda serviste yatan kişi sayısı 330, Yoğun bakım ve entübe 45 kişi. Toplam evde izlenen 3 bin 600 kişi. Sağlık sektöründe hiçbir sıkıntı yok. Numune Hastanesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Özel hastanemiz koordineli bir şekilde çalışıyor. İlçe hastanelerimizde de sıkıntı yok. Yoğun bakım oranımız yaklaşık yüzde 57.52. yatak doluluk oranımız ise yüzde 38. Ventilatör doluluk oranımızda yüzde 34. Genel anlamda sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

AŞI OLMAYA DAVET ETTİ

İl genelinde yürütülen aşı çalışmalarına da değinen Vali Ayhan, “Şuana kadarda ilimizde 1. Doz 375 bin, 2. Doz aşı 310 bin, 3 doz yüz bin olmak üzere toplam 788 bin doz aşı yapıldı. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bir günde 15 bin dozdan fazla aşı kapasitemiz var. Aşılama oranında yüzde 80’lere geldik biz. Ben bilime inanıyorum ve devletime güveniyorum. Bu bir sağlık konusundur. Vatandaşlara yapılan aşı ruhsatlandırılmıştır. Güven konusunda bir sorun varsa bu tereddüt diğer ruhsatlandırılmış aşılarda da olmalı. Birisi çıkıyor muhalif olma duyusu ile sistemi dejenere etmeye çalışıyorlar. Biz ilçe ilçe analiz yapıyoruz. Kaygı verici tedirgin edici bir durum yoktur. İlçelerdeki aşılanma oranlarımızda oldukça güzel” şeklinde konuştu.