KONYA’da 6 ilin bağlı olduğu Jandarma Bölge Komutanlığı kapatılarak faaliyetlerine son verildi. Komutanlığın girişindeki tabelalar söküldü. 
15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile bazı jandarma bölge komutanlıklarıyla birlikte Konya Jandarma Bölge Komutanlığı da kapatıldı. Komutanlığın girişindeki tabelaları söküldü. Yetki ve sorumlulukları Konya İl Jandarma Komutanlığı devredilen Konya Jandarma Bölge Komutanlığı binasına Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Jandarma Komutanlıkları’nın taşınmasının planlandığı belirtildi.
Konya, Karaman, Isparta, Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlıkları, Konya Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyordu. Konya Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ise darbe girişimi günü Ankara'da dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi rehin alıp Akıncı Hava Üssü'ne götüren ve ertesi gün diğer darbeci askerlerle birlikte tutuklanıp TSK’dan ihraç edilen Tuğgeneral Timurcan Ermiş yapıyordu.