Dolarla endeksli olan kömür fiyatı bir nebzede olsa düştü. Sivas’ta kömür kullanımı her geçen gün azalmasına rağmen kömür fiyatları giderek artıyor. Doların ateşinin sönmesinin ardından kömür fiyatlarında ufakta olsa düşüş yaşandı.

Kömür fiyatları hakkında bilgiler veren Nami Okutan kaloriferlik kömür satışlarını genelde baz aldıklarını geötiğimiz aylara göre kömür fiyatında düşüş yaşandığını söyledi.

Kömür fiyatlarındaki düşüşün vatandaşın yüzünü güldürdüğünü aktaran Okutan, “Dolar bazında satıldığı için kaloriferlik kömür dediğimiz kömürün tonu 275 dolar civarındaydı ancak şuan ki fiyatlara baktığımızda 260 dolar. Geçen yıla baktığımızda  doların kuru yüksekti yedi liraları gömüştü bu yıl  kömür satışları için  dolar kuruda düşük ton bazında fiyatı 1500 TL civarlarında” dedi.

Sobalık kömür fiyatlarına da değinen işletmeci Nami Okutan, “ kaloriferlik kömüre oranla sobalık kömürün satışı daha az  ton fiyatı ise 1200 lira civarlarında. Kaloriferlik kömür satışları fazla olmasının nedeni doğalgaza oranla daha iyi bir ısınma sağlaması. Daha çok evlerinde yaşlı veya çocuk bulunan aileler kalorifer kömürü ile ısınmayı tercih ediyor” şeklinde konuştu.