MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilimizde yapımına devam eden Kızılırmak Kollektör Hattı çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Kızılırmak Projesinin 1-2 dönemde bitirilecek bir proje olmadığını belirten Başkan Bilgin, “Kızılırmak Sol ve Sağ Sahil Şeridi Kollektör Hattı projesi ile havza içerisinde canlı ekosistemi koruyacağız ve su kirliliğini önleyeceğiz. Belediyemiz ve şahsım adına çevre kirliliği ile mücadele ederek, çevrenin sürdürülebilir kullanımına yönelik çalışmalara öncelik veriyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanır bir çevre bırakmayı planlıyoruz” dedi.

Kollektör hattının bitmesinin ardından İmar uygulamasının hayata geçirileceğini belirten Başkan Bilgin, “31 kilometre uzunluğa sahip olacak ana kanalizasyon hattı, şehrin alt yapısında önemli bir ayağını oluşturacak. İlk olarak ana kanalizasyon hatları döşenecek ve terfi istasyonları kurulacak.

Kızılırmak'ın iki kıyısı boyunca uzanacak büyük ve maliyeti yüksek proje için Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe desteği alınıyor. Kızılırmak’ın şehrin sosyal hayatı ve turizme kazandırılması adına başlatılan proje yaklaşık 8 milyon metrekare alanı kapsayacak. Firma 6-7 aydır çalışıyor. Kızılırmak’ın şehir içinden geçen sağ ve sol bandından atık suları toparlayacak olan 31 kilometrelik kollektör hattı İnşallah 2022 yılının Kasım ayına kadar bitirecek. Kollektör hattı bittikten sonra bölgede, rekreasyon ve yeşil alan düzenlemeleri ile sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanlar oluşturulacak. Bölgede uygulanacak olan İmar planını bitirmek üzereyiz. Mülkiyet sorununu çözüp Kızılırmak projesinin uygulanacağı alana 18 uygulayarak mülkiyeti belediyeye geçiriyoruz. Yani Kızılırmak’ın sağ şeridinde şehir tarafındaki projenin uygulanacağı belirli alanlarda bulunan mülkiyet sorunu çözüp inşallah gelecek yıl ilk etap projeyi başlatıp bütüncül olarak yeni yaşam alanları oluşturacağız. Kızılırmak Projesi şehre vizyon verecek. Dolayısıyla ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Tüm planlamamız 2023 yılı Haziran ayından önce büyük projeleri bitirmiş olmak. 2023 yılında seçim dönemine giderken belediye olarak 2023 seçimlerinde biz üzerimize düşeni yapmış olmanın gönül huzurluğu ile çıkmayı arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.