MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, uzun süredir mağdur olan esnafların ve piyasanın canlandırılması için esnaflara faizsiz kredi verilmesi gerektiğini söyledi.

Esnaflarının borçlarının biriktiğini ve bu borçların acil olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Köksal, “Esnafların vergi, sigorta, kira, işçi ve kredi kartları borçları birikti. Esnaflar salgın dolayısıyla borçlarını ödeyemedi. Biriken borçlar altında ezilen esnaflara acil olarak faizsiz kredi verilmeli. Nu konuda hükümetimizden ciddi destek bekliyoruz. Borç batağının içinde olan esnaflar biran önce ayağa kaldırılmalı” dedi.

Normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte piyasada azda olsa hareketlilik yaşanmaya başladığını ancak bu hareketliliğin esnaf için yetersiz olduğunun altını çizen Başkan Köksal, “Esnaflar pandemi  süresince ailesi ve çalışanlarıyla birlikte ayakta kalmak için mücadele verdi. Kısıtlamalar ve salgın nedeniyle esnafımız büyük sıkıntı çekti. Kahvehane, kıraathane, çay ocağı, kantinci, servisçi, kırtasiyeci   gibi esnaflarımızın işyerleri aylarca kapalı kaldı. Bu esnaflarımıza yönelik zaman zaman destekleme verildi ama verilen destekler esnafımız için yetersiz kaldı. Bu süreçte esnaflarımız SSK, vergi ve dükkan kirasını ödeyemedi. Borçlar her geçen gün dağ gibi birikti. Esnafımızın ayakta kalması için en az 50 bin TL’lik faizsiz kredi verilmeli. Esnafların kepenk kapatmaması için bu destek şart. Ekonominin bel kemiği olan esnaflarımıza sahip çıkılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.