HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 34. Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Ahilik teşkilatının tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Köksal, “Ahilik Kültürü ve Felsefesi toplumsal yaşamın ortak paydası. Ahilik kültürü dürüstlük, kardeşlik ve çalışkanlığı her zaman ön planda tutuyor. Ahilik kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelmektedir” dedi.

Bu yıl ki kutlamaların sade bir şekilde gerçekleştirileceğinin altını çizen Köksal, “Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına , dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermektedir. Bu amaç doğrultusunda her yıl Ahilik Haftamızı coşkuyla kutluyoruz. Ahilik Kültürü Haftasının pandemi nedeniyle sade bir törenle kutlayacağız. 14 Eylül Salı günü saat 10.00’da Ahilik Kutlama Komite üyeleriyle Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra saat 10.30’da Vali Salih Ayhan’ı, saat 11.00’da ise Belediye Başkanı Hilmi Bilgini ziyaret edeceğiz. Ziyarette komite tarafından belirlenen Yılın Ahisi seçilen Terzi Ahmedi Mahmut Yedikardeş’e, yılın Kalfası Mobilyacı Muhammet Soyuyüce’ye ve Çırağı Motorcu Mehmet Yazgan’a makam ziyaretlerinden cübbe ve kaftan giydirip , plaket takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.