Mehmet TIRPAN

Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Cengiz Koca, 2017 yılı içinde Araştırma ve İnceleme Komisyonuna havale edilen 12 adet önerge hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

İl Özel İdare yol ağında bulunan toplamda 468 km yolun Karayollarına devri konusunda yaptıkları çalışmalarda İl özel İdaresinin Karayolları ile yazışmaların devam ettiği belirten Koca: “2017 yılı içinde  Gölova ilçesinde yeni Bakımevi yapımı, İmranlı İl Özel İdaresi yeni Bakımevi yapımı, 8 araçlık kapalı oto park yapımı, Şarkışla İlçesinde Bakımevi onarımı yapılmıştır” dedi.

Suşehri İlçesinde Çataloluk Köy yolunun kayması konusu hakkında hazırlanan raporu da okuyan Koca: “Konu Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından incelenmiş ama herhangi bir işlem yapılmamıştır. İmranlı İlçemizin TANAP projesi çalışması esnasında Köy yollarının bozulması konusu Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve TANAP projesini uygulayan şirketlerle yazışmaların devam ettiği bilgisi alındı. Yine Merkeze bağlı Kartalca Köyünde tehlike arz eden kayalar hakkında idi ilgili komisyonlarımız bu çalışmaların sonucunu AFAT Müdürlüğüne göndermişti, AFAT tan aldığımız bilgi burada gerekli çalışmalar yapılmış uçan kayaların önüne duvar örülmüş kayaların üzerine tel örgü konulmuş ve tehlike önlenmiştir. İmranlı İlçemize bağlı Karaboğaz-Uzuntemur-Maden-Borlar grup yolunun virajlarının yapılması konusu bu çalışmanm2016 yılında tamamlandığını 2017 bir çalışmanın uygun görülmediği bilgisi alındı. İmranlı İlçesi Yürektaşı Köyü ve Taşlıca Mezra yolunun bakım ve onarım işi alınan bilgiye göre bir çalışma yapılmamıştır. Akıncılar İlçesi Balçık Köyümüzün yol hakkındadır, bu yolda da çalışma yapılmamıştır. Koyulhisar İlçesi Gümüşlü Köyü içme suyu hakkında Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre teknik incelemeler devam etmektedir. Meclisin bilgilerine arz ederiz” ifadelerini kullandı.