Mehmet TIRPAN

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, Kızılırmak Projesi’nde adım adım ilerlemeye devam ettiklerini, projenin en önemli aşamalarından biri olan kolektör hattının yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

Kızılırmak’ın kuzey ve güney şeridinden geçerek şehrin doğusunda planlanan Seyfebeli Sanayi Sitesi’ne kadar uzanacak olan kolektör hattının yapımı için Avrupa Birliği’nden 25 milyon Euro hibe alacağını ifade eden Karaman: “Kuzey ve güney sahil ana kolektör hatları çok büyük bir önem taşıyor. Bu sadece Kızılırmak için değil, Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi için de çok büyük önem arz eden bir proje. Hatta mevcut Organize Sanayi Bölgesi’ni de bu kapsama aldık. Sivas’ın özellikle kuzey ve doğu bölümünde gelecekte nüfusun artmasını ön görerek bu yatırım planını yaptık” dedi.

Kızılırmak Projesini Devlet Su İşleri ile birlikte yürüttüklerini vurgulayan Karaman: “Şuanda uygulama projelerimiz yapılıyor. Kızılırmak Projesi ile ilgili bir fikir projesi yaptırdık. Yarışmada 1 gelen projeyi Devlet Su İşleri’ne verdik. Bugünlerde projeyi bitirmiş olmaları gerekiyordu. İnşallah kısa sürede proje tamamlanır. Tabi bu noktada altyapı ile ilgili sorunlar var. Kızılırmak Projesinin kapsamı içerisinde Kızılırmak’ın sağından ve solundan kolektör hatları gidiyor. Seyfebeli’nden alıp arıtma tesisine kadar hattı götürmemiz gerekiyor ki bu bölgedeki tüm alt yapıyı bu bölgeden deşarj edelim. Bu proje büyük bir proje. Proje IPAD kapsamında yapılıyor. Avrupa Fonundan yararlanılarak yapılacak bir proje. Fondan yararlanmak için yapılan projelerde hemen hemen tamamlandı. Projeler Çevre ve şehircilik Bakanlığı’na verildi. Avrupa Birliği Delegasyonu projeyi uygun gördüğü zaman tamamen Avrupa fonundan finanse edilecek. Yaklaşık 25 milyon Euroluk bir proje” ifadelerini kullandı.