YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Belediyesi, kente yeni bir hava katacak olan Kızılırmak projesini 2018 yılında hayata geçiriyor. Proje içerisinde barındırdığı özellikleriyle dünya standartlarının üzerinde bir alan olacak. ‘Kızılırmak akıyor biz bakıyoruz’ devrinin bittiğini söyleyen Başkan Aydın, ‘’AKSU projesini Sivas'a kazandıracağız dediğimizde nasıl ki bazı kesimler bizlere inanmadılar ve biz projeyi kısa zamanda Sivas'a kazandırdıksa inşallah Kızılırmak projemizi de şehrimize kazandıracağız. İnşallah 2018'de projeye başlıyoruz’’ dedi.

Proje ile ilgili iki bakanlık yetkilileri, bölge müdürleri ve proje firmasıyla yapılan toplantıda, projenin bazı ayrıntıları aktarıldı. Proje firması yetkilisi alanın özelliklerinden söz ederek, ‘Arabayla gittiğiniz zaman otopark bulamayız korkusu yok. Sivas’ın belki 10 yıl sonra olacak olan otoparkın iki katı otopark burada olacak. Eğelenecek yer bulamayız konusu söz konusu değil, her 250 metrede bir restoran,  kafe veya başka şekilde işletmeler olacak. Burada yapılacak olan bisiklet yolu uzunluk ve genişlik bakımından dünyanın hiçbir yerinde şehir içerisinde yok. Bu proje tamamen bir nehir düzenlemesinin gereği olan alanlara ayrılmış vaziyetti. Piknik alanları tek tipte olmayacak, farklı karakterlerde olacak. Dünya standartlarına uygun olacak. Bazı yerlerde gözetleme kuleleri olacak.

Kış sporlarına ilişkin de merkezimiz var. Kızak alanı ve kayak alanı olmak üzere ikiye ayrıldı bu merkezimiz. Buralardaki ölçü de uluslararası eğim standartlarına uygun olacak.

Hem Avrupa topluluğu hem de dünyadaki gelişmişlerin en çok üzerinde durdukları konu kent bostanları dedikleri, yani bizim eski anlayışımıza uygun bostanların yeniden hayata geçirilmesi. Yani insanların birebir taze gıdayı alabilmeleri olayı mevcut olacak’’ dedi.