MEHMET TIPRAN

Tarım ve Orman Komisyonunun yaptığı araştırmada Kızıldağ’dan akan suların boşa aktığını bölgede su sorunu yaşanmasından dolayı tarımın oldukça geride olduğu tespit edildi.

Akıncılar İlçesi Şenbağlar Köyü sulama kanalları hakkında geniş bir araştırma yapan Tarım ve Orman Komisyonu hazırladığı rapor hakkında yerel parlementoya bilgi verdi.

Bir dizi eksiklikleri tespit eden komisyon acilen su kanallarındaki sorunların giderilmesi gerektiği ve Kızıldağ’dan gelen suyun tarım arazilerinin sulanmasında rahatlıkla kullanılabileceği kanatine vardı.

İl genel Meclis Üyesi Hakan Eser, “Komisyonumuz yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, Akıncılar İlçesi Şenbağlar Köyündeki sulama kanalarının toprak ve çok eski olmasından dolayı işlevlini yitirdiği, Kızıldağ’dan gelen çok miktardaki suyun kullanılmadığı ve boşa aktığını gözlemlemiştir. Bu kanalların beton kanal şeklinde yapılarak hizmet vermesi durumunda 10 bin dönüme yakın bir arazi suyla buluşacak  ve çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Ayrıca bölgenin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Sonuç olarak, Akıncılar ilçemizdeki Şenbağlar Köyü su kanallarındaki problemlerin giderilmesi ve sorunun çözümü noktasında değerlendirme ve teknik bir çalışma yapılması amacıyla raporumuzun İl Özel idaresi (Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü) ne gönderilmesi uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı.