YÜKSEL MENEKŞE

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulunda öğretim görevlisi Dr. Mustafa Kaya, Yüksek Lisans ve Doktora tezinden yararlanarak hazırladığı ‘Türk Halk Oyunları Fiziksel-Zihinsel Boyutları isimli kitabı’nı2016 yılı aralık ayında yayınlandı. Kaya yazdığı kitabın tüm gelirlerini ise şehit ailelerine bağışladı. Kitap Fuarına katılan Dr. Mustafa Kaya okurlarıyla bir araya gelerek kitabını imzaladı. Kitabın gelirlerini şehit ailelerine bağışlanması hakkında açıklama yapan Kaya, amacının maddi boyuttan önce maneviyat olduğunu ifade etti. Kaya, ‘’Biliyorsunuz darbe girişimi olmuştu. Ben bu kitabı 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına atfettim ve kitabın gelirlerinin tamamını şehit ailelerine verilmesi kararını aldım. Amacım burada maddi bir boyut değil. Şehit ailelerimizin manevi olarak yanlarında olduğumuzu, her zaman baş tacı ettiğimizi bilmelerini istedim. O aileler bizler için çok önemli, aziz şehitlerimizin birer emaneti. Bu topraklarda yaşamamızın bedelini ağır bir şekilde ödediğimiz şehitlerimiz bizim için değerli’’ dedi.

Fuarın Sivas’a katkılarından da söz eden Kaya, ‘’Bu fuarın Sivas’ta yapılmasını çok olumlu buluyorum. İç Anadolu’da böyle bir fuar yok. Sivas’ın sosyal ve kültürel değerlerine değer kattığını düşünüyorum. Okuyucuların yazarlarla bir araya gelmesi ve böylece kitapların anlaşılmasını sağlamış oluyor. En önemlisi okuma kültürünün artmasını sağlıyor. Fuarın büyüyerek devam etmesi gerekir’’ dedi.

Dr. Mustafa Kaya’nın kitabı Sivas’ta Vilayet kitapevinde 15 TL’den satılırken, okuyucuların yakın zamanda internet ortamından da temin edebilecekleri belirtildi.