MELTEM DUMAN

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık sebze ve meyveler tezgahlarda yerini almaya başladı.  Müşterilerin ilgisinden mutlu olduklarını belirten Pazar esnafı, her meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesinin daha faydalı olduğunun altını çizdi.

Soğuk iklime sahip olan ilimizde kışlık hazırlıklara başlayan vatandaşlar perakende sebze ve meyve halinde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. Yoğun ilgiden memnun olduklarını vurgulayan hal esnafı, “Kış sezonunu açtık. Son baharın gelmesiyle birlikte ilimizde bulunan vatandaşlar kışlık malzemelerini bizden temin ediyor. Piyasa yine hareketlendi. Sonbahar meyve sebzelerine talep fazla. Sattık bitti, ikinci kez stoklarımızı yeniledik. Karnabahar, kereviz, pırasa, havuç, turp, kırmızı pancar, bunların hepsi kış sebzeleri. Yaz ürünleri tezgahlarımızdan yavaş yavaş çekiliyor. Mesela domates şuan temininde zorlandığımız ürünlerde yüzde 30 artış yaptık. Sebzelerde az fiyat pahalılığı var” dedi.

Sivas halkının kış sebzelerine özlem duyduklarını belirten esnaflar, kışlık ürünlerin tezgahlarda yer almasıyla birlikte tüketildiğini söylediler.

Son olarak Hal esnafı, kış ayının vazgeçilmezi olan balık sofralarına yakışan sebze ve meyveleri de sattıklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.