Mehmet TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Sivas Belediyesi’nin revizyona revizyon gerekli gerekçesiyle revizyon adı altında kişisel imar tadilatları yaptığını iddia etti.

Mahkeme kararına rağmen yapılan kişisel imar tadilatları ile Eğitim alanlarının konuta açıldığını savunan Bulut, “Yeşil alanlar, Resmi ve sosyal tesis alanlar, İbadet yerlerinin ve etrafındaki yeşil alanlar konuta açıldı. Şimdi size soruyorum. Sivas'ta daha fazla konut alanına mı ihtiyaç vardı da yeşil alanlar, eğitim alanları, resmi ve sosyal tesis alanları; konut alanlarına dönüştürülmüştür” dedi.

Mevcut belediye yönetiminin Mahkeme Kararını uygulamayarak kendi kafalarına göre işlem yapmaya devam ettiğini iddia eden İl Başkanı Bulut; “2004 yılında yenilenmesi gerektiği halde yapılmayan imar revizyon planının 2009 ile 2013 yılları arasında yapılarak 2013 yılı sonunda halkımızın hizmetine sunulmuştu. Yapılan plandan beklediğini bulamayanlar "revizyona revizyon gerekli" diyerek Sivas kamuoyunun gündemine yeniden taşınmıştı. Revizyona revizyon gerekli gerekçesiyle revizyon adı altında kişisel imar tadilatları yapılmıştır. Gerek imar komisyon toplantılarında, gerek meclis toplantılarında ve en sonunda askı süresinde yazılı olarak itiraz etmemize rağmen mevcut belediye yönetimi itirazlarımızı kendi kafalarındaki zata mahsus imar değişikliklerini gerçekleştirme adına dikkate almadı. Üzülerek belirtelim ki halkımızın menfaatlerini savunmak adına Sivas İdare Mahkemesinde BBP’li meclis üyelerimizce 2015/592 sayılı dava açılmıştır. İdare mahkemesi 2017/1347 sayılı kararıyla bilirkişi raporlarımda dikkate alarak yapılan plan değişikliklerinin planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu, kamu yararına olmadığını belirterek belediye meclisinin 08.09.2014 tarih ve 452-453 sayılı kararları ile askıya çıkartılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarını iptal etmiştir. Yani iş bilmezlikleri yüzünden şehir plansız bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.