SEYİT ÖMER YILDIZ

Anadolu’nun en güzel şehirlerinden bir tanesi olan ve kent meydanı ile adeta açık hava müzesini andıran Sivas’ta ki Şifaiye medresesi’nde satış yapan esnafları bu yıl bir de pandemi vurdu.

Şifaiye medresesi içerisinde hediyelik eşya satışı yapan esnafların her yıl kış aylarında işleri durma noktasına gelirken bu yıl üzerine birde pandeminin olması tamamen etkiledi.

Bu yıl daha da zor günler geçirdiklerini dile getiren medrese esnafları; “ Her yıl bizler daha çok yaz aylarında Sivas’a turistlerin gelmesi ile ve Sivas dışında yaşayan hemşehrilerimizin gelmesi ile iş yapıyorduk. Kışın da işlerimiz yine duruyordu ancak ara sıra gelen turlarla idare ediyorduk. Ancak bu yıl hepsinden daha kötü oldu” dediler.

Akşama kadar esnaflarla birbirimizi seyrediyoruz diyen işyeri sahipleri; “Geçtiğimiz yıl mart ayından beri bu korona virüs yüzünden oldukça sıkıntılı günler geçirdik geçirmeyede devam ediyoruz tüm esnaflar olarak. Kış aylarında da iş yapmıyorduk ama hiç bu kadar durmamıştı. İnşallah Cumhurbaşkanımız açıkladı yavaş yavaş normale döneceğiz en azından ondan sonra işlerimiz hareketlenir bizlerde biraz nefes alırız. Kafeler, lokantalar birçok iş kolu zarar gördü bu virüsten umarım bu son olur hepimiz rahatlarız” açıklamalarında bulundular.