SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ta hala ve manav tezgahları yazlık meyvelere veda, kışlık ürünlere merhaba sezonu yaşıyor.  Kış mevsimine girilmesiyle birlikte yaz meyve ve sebzelerine kısa bir ara verildi. Kavunun, karpuzun tezgahlardaki yerini mandalina, portakal, nar ve marul, tere gibi yeşillikler almaya başladı.

Mevsim meyvelerinden en çok satılanlarda ilk sırayı ise mandalina aldı.

Hal esnaflarından irfan Yıldız yeşillik satışlarının oldukça revaçta olduğunu belirtti. Yıldız, “Kış geldi memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Satışlarımız rövaçta yine yalnız domates biber salatalık geri plana geçti onun yerini yeşillik aldı. Marul maydanoz  yeşil soğan havuç ıspanak gibi sebzeler daha ağırlıklı satılıyor” dedi.

Kış mevsiminin olmazsa olmazının beyaz lahana olduğunu ekleyen Yıldız, “Lahana bizim Sivas’ımızın olmazsa olmazı bu mevsimde en çok sarmalıktan ziyade turşuluğa satılıyor. Sade beyaz lahana turşusu. Bizim Sivas’ın yöresel lahanası var 15- 20 güne bu lahana biter ondan sonra Niğde lahanası başlar bizim Sivas lahanası sarmalıktan ziyade turşuluk için kullanılır Niğde lahanası ise tam tersi sarmalık için kullanılır vatandaşımızın alış amacı bu şekilde” ifadelerine yer verdi.