SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi nedeniyle okulların açılışı ile ilgili olarak her ne kadar tarih verilmiş olsada kırtasiyeciler belirsizlik nedeniyle beklemeye devam ediyor.

Bankalar caddesinde kırtasiye üzerine faaliyet gösteren esnaflardan Uğur Uzun; “ Şimdi birçok iş kolunda birçok esnafımız bu pandemi nedeniyle olumsuzluk yaşadığı gibi biz  kırtasiyecilere olumsuz olarak yansımaya devam ediyor. Sonuçta bu dönemlerde okullar açılmadan iki hafta önce baya bir hareketlilik oluyordu. Çanta satışları, kitap, kırtasiye derken satışlarımız oluyordu. Ama malum süreçte bir belirsizlik var ve bu da ister istemez velilerin de kafasını karıştıyor okullar açılacak mı açılmayacak mı diye tereddüt yaşıyorlar”dedi.

NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Uzun; “ Bizlerde kırtasiyeciler olarak tereddütteyiz ürün alacağız alamıyoruz sonuçta ne olacağı belli değil. Biz buraya para bağlayacağız nihayetinde ve bunun geri dönüşü ne zaman olacak belli değil. Bu da bizlere bi külfet, aldığımız malın karşılığını alıp alamayacağımız belirsiz şuanda. Zaten etraftan duyuyoruz çocuğunun okula göndermek istemeyen aileler var. Üniversite öğrencilerinden okulunu dondurmak isteyenler var ve gerçekten sıkıntılı bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

İNTERNET SATIŞI İLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Uzun; “ Bizler kırtasiyeciler olarak bu süreç bu şekilde devam ederse innternet satışlarına ağırlık vereceğiz, Sivas’a hitap etmek yerine Türkiye geneline hitap etmeye çalışacağız. Aşının bulunması için dua edeceğiz, şuan bütün ekonomi aşıya bağlı” diyerek açıklmasını sonlandırdı.