Sümeyra DENİZ

 

Sivas İl Özel İdaresi kırsal alan hizmetlerine devam ediyor. Yapılan hizmetler coğrafi bilgi sistemi alanına işleniyor ve içme suyu deposu hatları, kanalizasyon hatları, menfez köprü ve diğer kırsal alt yapı çalışmaları internet üzerinden görülebiliyor.

2017 yatırım yılı kapsamında ilçelerde alt yapı çalışmalarına devam eden su ve kanal hizmetleri müdürlüğü birçok köyün alt yapı problemini çözüme kavuşturdu.

İl Özel İdaresi genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya bazı köylerde devam eden kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını ve diğer çalışmaları inceledi.

Konu ile ilgili detaylı bilgi veren Kaya, “ Sivas’ın en büyük köylerinden olan, Kurtlapa, Yakupoğlan ve Gümüşdere köylerimizde gerçekleştirdiğimiz kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledik. Tabii bu adını saydığım üç köyümüz aynı zamanda belde olup beldelikten daha sonra nüfuslarının 2binin altına düşmesi ile köy statüsüne düşen yerleşim birimlerimiz. Büyük ve kalabalık köylerimiz yani ortalama nüfusa vurduğumuz zaman Kurtlapa’nın bin 500 ün üzerinde nüfusu var, Yakupoğlan’ın 2bin üzerinde nüfusu var. Bu köylerimzi 11 kilometrelik de bir kanalizasyon hattına sahip. Genel itibari ile çalışmalar şu an yüzde 40 seviyesine ulaştı” dedi.