MELTEM DUMAN

Konut piyasasında evler gündemde yerini korumaya devam ediyor. Emlakçılar okulların açılmasıyla birlikte işlerinde hareketlenme bekliyor.

Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla evler öğrencilerin memleketlerine dönmesiyle boşaldı. Konut sektörü de diğer sektörler gibi bu süreçte olumsuz etkilendi.

Konuyla değerlendirmede bulunan emlak işletmecisi Kerim Cayır” Pandemi bitme sürecinde bildiğiniz üzere konut kredileri düştü. Hal böyle olunca inşatlar yarım kaldı. Elde kalan konutlar düşüşle beraber eridi. Geçen yılı bu sebeple her şeye rağmen olumlu kapattık. Yine de diğer sektörler gibi bizi de etkiledi. Bu sene ise zaman zaman düşüşler yaşansada gurbetçilerin ilimize akın etmesiyle satışlarımız çok şükür iyi manada ilerledi. Konut kiralayan gurbetçiler o mevcut olan açığı kapatmamıza fayda sağladı. Pandemiden dolayı öğrencilerin evlerine çekilmesi ile mevcutta geçen yıldan kalan dairelerimizde yeni kiracılarını bekliyor” şeklinde konuştu.

2003’den beri emlak sektöründe yer alan Kerim Cayır, pandemi ile evlerine giden ve eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte tekrar Sivas’a gelen öğrencilerin tercihlerini kiralık konutlardan yana yapmalarının sağlıkları açısından daha faydalı olacağına değindi.

Yüz yüze eğitimin tekrar açıldığına vurgu yapan Cayır, konut fiyatlarında herhangi bir artış yapmadıklarını öğrencilere müjdeledi ve herkesimin bütçesine göre evlerin olduğunun altını çizdi.

Son olarak Kerim Cayır, gayrimenkül sektörünün okulların açılması ile tekrar hareketlilik yaşayacağını eskisi gibi yatırım amacıyla alınan evlerin boş kalmadan kiracıları ile buluşacağını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.