SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Dernek Başkanı Kerim Çayır, 2021 yılı için emlak fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Çayır; “ 2021 yılında malum pandemi süreci devam ettiği için sahadaki işyeri esnaflarımızın kira artışlarının yapılmamasını rica ediyoruz. Çünkü birçok esnafımız kepenk kapattı ya da işleri düştü bu süreçte esnaflarımızın ayakta durabilmesi için iş yeri kiralarının artırılmaması adına önemli ricalarımız var” dedi.

Başkan Çayır; “ Ev kiralarında ise eskisi gibi artık konut kiralarında ciddi bir artış yaşanmıyor bunun en büyük nedeni de öğrencilerin artık evlerde kalmaması ve yeni konut sayısının giderek artmış olması. Ancak özellikli yeni yapı dairelerde ufak bir artış oldu. Ama diğer illere göre Sivas’ta baya bir stoğumuz var. Tabi diğer taraftan bakım gerektiren evlerinde ev sahipleri tarafından bakımlarının yapılmasını tavsiye ediyorum, sonuçta bu evlerimizinde boş kalmasını istemeyiz” ifadelerini kullandı.

Çayır; “ Devletimizin belirlemiş olduğu tefe tüfe oranları çerçevesinde mülk sahiplerinin de bu artışlara özen göstermelerini tavsiye ediyorum. Biz sahada ki emlakçılarımız olarak genellikle yüzde 10 olarak devam ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.